Per
Nadal m’han regalat una maquina per fer els gofres. Des de que la tenim fem gofres
tots els dissabtes per esmorzar. A casa hi ha baralles per obrir la màquina
quan estan cuits!
Fins fa pocs les hem fet amb una recepta clàssica però aquest cap de setmana hem innovat amb una recepta a base de flocs de civada. Puc dir sense embut que es la recepta més sorprenent que he provat en els últims mesos... es una recepta molt simple, molt sana i econòmica, que podem demanar més?
Es tracta de fer gofres amb 2 ingredients: sucre i flocs de civada. Els gofres son cruixents per fora i melosos per dins. L'ha tornat a fer substituint el sucre per 3 prunes seques... es menys dolç però més sa....
Ens queda pendent probar aquesta recepta en versió salada... ja us informaré.
INGREDIENTS
- 1 got de llet vegetal (en el meu cas llet de civada feta a casa).
- 1 cullerada sopera de sucre morè ecològic o de mel o 3 prunes seques.
LA NIT ABANS....
Posem els sucre i els flocs dins l’aigua (no hem digueu que no teniu temps!)
AL SORTIR DEL LLIT...
Passar la barreja pel turmix (no massa, han de quedar flocs)
Si cal afegitr una mica d’aigua (millor llet vegetal) per aconseguir la textura d’una massa per a creps.
Posar la massa dins la màquina de fer gofres 8 minuts (si les gofres es desdoblen al obrir la màquina es que falta una mica de cocció).
Mengeu-les de seguida amb una mica de mel per sobre...
L'unic que hem molesta es que la meva màquina té un revestiment de tefal... però vist l'exit que els gofres tenen a casa de moment... seguirem fent-ne!