lunes, 5 de noviembre de 2012

Hàbits de consum responsables



La finalitat d’aquesta pàgina es fer-nos reflexionar sobre el que comprem amb la finalitat de menjar més sa però també de ser consumidors responsables.



1.      Comprar només els productes que necessitem... pot ser no cal comprar aquest làctic de moda si puc preparar iogurts a casa, ni aquestes galetes si en puc fer jo... Si cada vegada que comprem un producte fem l'exercici ràpid de demanar-nos si realment ho necessitem reduirem molt el nostre consum i menjarem més sa.




2. Informar-se. Primer de tot llegim les etiquetes: es de sentit comú que una melmelada només hauria de contenir fruita i sucre, com a molt una mica de pectina... Si les cereals que compreu per esmorzar estan plenes de xarrop de glucosa i sucres invertits millor menjar una bona llesca de pa.


3. Comprar productes de temporada. Si comprem cireres al gener comprarem un producte que ha viatjat milers de kilòmetres, que es va collir fa temps, sovint abans del seu punt òptim de maduresa... Conclusió: pagarem molt per un producte poc saludable, gens gustós i contribuirem a l’escalfament global.


4. Comprar productes de proximitat. Tenim la sort de viure en una regió del món amb una diversitat de productes increïble. Comprant productes de proximitat ajudarem l’economia local i menjarem productes de qualitat.  Us animo a visitar els mercats, parleu amb els productors. Molts d’ells estaran encantats de porta a casa vostre productes de temporada, de molt bona qualitat i a un preu molt assequible. Busqueu si hi ha alguna cooperativa agrària, o cooperatives de consumidors a prop de casa.

 5. Comprar productes ecològics. Contràriament al que es pensa sovint si canviem d’hàbits de consum no sempre es més car comprar productes ecològics. Intenteu comprar només productes no elaborats (farines, llegums, pastes...). Hi ha lloc que venen aquets productes a preus molt assequibles (no sé si ho puc dir aqui... però visiteu per exemple LA GRANA).

Aniré afegint a poc a poc consells pràctics, adreces...

Si voleu col·laborar a enriquir aquesta secció no dubteu a enviar-me un comentari o un mail.

2 comentarios:

  1. Totalment d'acord. Jo cada vegada m'ho estic prenent més seriosament, i no costa tant. Una abraçada, t'acabo de conèixer. Cinta

    ResponderEliminar
  2. Gracies. Intentaré ampliar aquesta secció a poc a poc.
    Espero que t'agradin les receptes.

    ResponderEliminar